Dags för nonchalanta bilister att vakna!

Rubriken talar för sig själv. Jag nämner inga namn och anklagar ingen oskyldig. Ni vet med er om ni tillhör denna grupp och bör då ta åt er!
 
I dag hade jag en trevliga cykeltur hem från stan. Jag stannade vid övergångsstället, tryckte på knappen och inväntade grönt ljus. Solen sken lite svagt, tillräckligt för att värma upp mig så jag inte frös under min färd. Samtidigt fläktade vinden skönt och det var riktigt trevligt. När det gröna ljuset böjade lysa cyklade jag över. Ingen bil inom räckhåll, men att ta mig över den andra delen av övergångsstället var inte samma sak. Fortfarandre lyste ljuset grönt för mig och uppenbarligen lyste det grönt för bilisterna som ska passera övergångsstället.
En blå bil svängde snabbt in på gatan där jag cyklade och korstade övergångsstället mitt framför näsan på mig. Kvinnan var blond och hade barnstolar i baksätet. Mer hann jag inte se. Samtidigt fick jag bli tvungen att tvärnita för bilen. Jag var bara en decimeter från hennes nylackade, moderna bil. Och hon hade säkert mest tänkt på lacken om jag kraschat in i den! Hur kommer det sig att det är så här? Detta nonchalanta beteende gör mig rasande.
Cyklister är också människor! "Störst går först- regeln" behöver ses om. Varför är det så viktigt att komma först fram? Varför var småbarnsmamman beredd att riskera en medmänniskas liv för att komma nån minut snabbare hem?
Jag blir så irriterad över denna egoism att jag inte riktigt vet hur jag ska reagera.

Nu ska jag lugna ner mig lite och njuta av "sommarlovet"!!
Tjohej!