Jaha, så du vill ha smutsiga skor! Rätt åt dig!


Det är så intressant det här med butiksförsäljare. Troligtvis måste de varje gång någon köper någonting, erbjuda en till produkt för att sälja mer. Jag köpte ett par skor på Dinsko i Falun för ett par dagar sen och blev erbjuden ett slags sudd som ska sudda bort det smutsiga på skon. Jahapp, fiffigt tänkte jag men inget jag hade tänkt köpa.

August köper ett par skor någon dag senare och butiksbiträdet (inte samma person) vänder sig bort för att hämta en produkt att erbjuda. För att underlätta för henne säger han snabbt: och jag vill inte ha något sudd. Hon tittar snabbt på honom men en ilsken blick och säger : "det här är inget sudd! Det här är en borste. Man borstar bort smutsen med den!" August fortsätter: "och en sån ska jag inte.." Hon avbryter snabbt med en förnärmad ton: "jaha, så du vill ha smutsiga skor". Det enda rätta hade ju varit att fortsatt säga: Ja, smutsiga skor är det bästa jag vet. Varför är inte skorna redan smutsiga när man köper dom? det är ju så jobbigt att hoppa i lera med dem så de blir riktigt skitiga! hehehe

Det mest intressanta i det här är just att butiksbiträdet tog illa vid sig att han inte ville köpa den där "mirakelborsten". Det var som att hon blivit förolämpad och sårad. Som om att hon personligen hade med handkraft suttit i en gammal smutsig lagerlokal och limmat fast varenda strå på den där brosten samtidigt som en arg, agressiv och otäck chef står där och skriker förolämpande ord om henne och hennes arbete och om hon inte fick den såld skulle hon behöva flytta ur sin lägenhet och bo på smutsiga gatan ensam och övergiven. Okej, hon kanske inte såg så sorgsen ut men det kändes som att hon verkligen ville säga att det är rätt åt dig nu för att du köpt ett par skor som kommer bli jättefula!

Men okej, hennes hund kanske har dött.