Kära vänner: Fly tokstan nu!

I augusti flyttade jag som bekant till Dalarna. Både på gott och ont. Det var spännande att för det första bo själv och samtidigt upptäcka en ny stad. Hela livet har jag bott i samma villa i Södertälje, Pershagen. Och nu skulle jag ut på nya äventyr. Men samtidigt kunde jag inte helt släppa vad som händer i min hemstad (tokstaden, http://sv.wikipedia.org/wiki/T%C3%A4lje_tokar). Därför håller jag nästan dagligen koll på vad som händer genom att läsa Länstidningen på internet. Och jag har aldrig varit med om att det hänt så här mycket sjuka saker i stan!
    På två månader har 9 butiker i Södertälje stått i brand. 4 av dem i går. Men man slutar aldrig förvåna sig. Sånt här är ju faktiskt vardagsmat. Och då har jag inte tänkt prata om alla misshandlar och mord under hösten.
 
När jag tänker på det är jag glad som lyckats fly staden. Nu gäller bara att mina kära vänner gör detsamma.


"Två månader - nio stora bränder"
http://lt.se/nyheter/1.82074

Alla tiokronorsvinster finns i Falun!

Statusrapport

Ja, nu råkar det vara så här att jag har haft ruskig tur i spel på sistone. Men snart är säkerligen turen över. För någonstans finns ett slut på allt (nästan allt).
 
Jag gick till hemköp (avslöjar ej vilket, jag vill ha min guldgruva för mig själv) en helt random dag och köpte två tialotter. På ena vann jag tio kronor och löste då in en ny lott. För att inte göra inlägget alltför långtråkigt så kan jag redan avslölja att jag vann ett antal gånger och löste in till nya lotter varje gång. Det mesta jag vann var 20 kr på en lott så varför inte ta nya lotter tänkte jag? Nu sitter jag här med åttonde lotten i handen som råkar vara en vinst på 10 kr. Jag säger bara: De har skickat alla tiokronors-vinster till Falun! Så ja lär väl gå dit igen och lösa in den. Men någonstans känns det verkligen som om att det är sista gången jag går dit för att lösa in en lott. Lite vemodigt på något vis =P.

Men men! Så lär de vara!

Kram på er!

Sambo, ja tack!

Statusrapport
Jag fortsätter på samma tema som förra inlägget. Skriver om hur allt ligger till med mitt liv i ett visst ämne. Idag handlar det om mitt boende.

Just nu bort jag i en korridor på 20 kvm och delar kök med diverse nationaliteter. Om jag säger att jag inte trivs, underdriver jag. Men jag har inget problem med människorna, det handlar bara om vad de gör...eller inte gör.
  Aja, jag har länge funderat på hur problemet ska lösas. Bästa lösningen är ju en flytt. Jag har sett en lägenhet på 25 kvm inte så långt härifrån. Vore najs. Så länge jag får ett eget kök är jag nöjd. Men i lördags på en fest kom jag och Outi på en geniala idén att flytta ihop!! Så vi var helt uppåt skyarna och planerade inprincip allt på plats =P.
 Vårt problem är att hon har katt och vi vill bo i studentlägenhet för att slippa ha hyra på sommaren. Jag ska ringa och prata med dem men skjuter det framför mig hela tiden för att jag inte vill ha ett nej. Skulle vara såå tråkigt att inte få flytta ihop nu när vi båda verkligen vill komma ifrån vårt nuvarande boende. Dessutom blir det billigare och roligare! =D

Så nu planerar jag i huvudet om och om igen hur och vad jag ska säga till dem när jag ringer. Men men. Jag lär ju få ett nej men jag vill inte ha det nejet just nu bara =P. Så då kan man ju skjuta upp det ett tag =P. Nä, men ska väl försöka få ett svar innan helgen iaf. Så får jag skriva här igen om hur ledsen jag är =P. ^^,

Bajj bajj på er!
Lovar att skriva ganska snart igen. Har ett inlägg på gång redan faktiskt =P.

Statusrapport - skolan

Har tidigare resonerat som så att inte skriva inlägg bara för skrivandets skull utan ha något ämne att skriva om. Nu tänker jag faktiskt gå emot det lite och skriva lite hur allt är, i livet och så. En uppdatering för er som orkar läsa ^^, Jag börjar här med del 1, som är (trumvirvel) = skolan.

Skolan
Den här terminen läser jag Ljudproduktion 1.  Just nu lär vi oss koppla och sköta mixerbord, har lite föreläsningar om högtalare, mikrofoner o dyl. Och lär oss redigera i programmet Pro Tools.
 Just nu tycker jag det är kul och intressant faktiskt. Och schemat.....hur soft som helst! Man blir nästan lite för lat. Inlämningsuppgifterna har varit jättelätta men i helgen har vi tenta och hmm...jag vet ju visserligen inte hur det kommer gå. Visserligen har vi hela helgen på oss och får göra tentan till vi klarar den =P. Men man vill ju bli klar relativt snabbt så man kan ha en trevlig helg också.

Ska ju praktisera på Melodifestivalen också vilket resulterar i att jag missar en salstenta och får se hur det går med det. Hade hoppats på att göra en omtenta men det verkar som om läraren vill att vi ska göra tentan samtidigt som de andra. Kan ställa till det aningen eftersom det är genrep då. =S

Stugan vi hyrt i Leksand 18-22 feb  I alla fall har jag, Cecilia och August hyrt en stuga tillsammans i Leksand som vi ska bo i. Det kommer nog bli riktigt najs. En stor stuga är det. Men vi kommer säkerligen vara så trötta efter jobbet att vi kommer däcka direkt när vi kommer hem =P. Men det blir en spännande erfarenhet det där.
Kanske ska berätta hur det kommer sig egentligen? Vår lärare uppmanade oss att söka praktik på Melodifestivalen om vi ville och han vidarebifogade vår anmälan till SVT. Så det är utanför skoltid egentligen. Sen blev tre i skolan utvalda. Och av någon okänd anledning blev jag en av dem =O. Så jag hoppade runt av glädje ganska mycket i flera dar när jag fick reda på det. =D Sen är det ju extra kul att Cissan och August är de andra två! Helt fantastiskt. Kan inte bli bättre =D.

Vet inte om det finns så mycket mer att skriva om skolan. Vissa föreläsningar är riktigt roliga =)

Bajjj!