Linnéas check-lista, introduktion

Skolan uppifrån


Snart bär det av mot nordligare breddgrader och det finns mycket som ska fixas. Därför har jag gjort en check-lista som ska hjälpa mig en aning på vägen.

♥ Bli antagen till utbildningen jag sökt
♥ Svara ja på antagningen
♥ Hitta lägenhet
♥ Skriv under kontrakt
♥ Jobba, jobba och jobba för att få in pengar till studentkassan.
♥ Bekanta sig med stan
♥ Prata med en livs levande dalmas och förstå vad han/hon menar. Dessutom utifrån samtalet analysera om hur dalmasar är.
♥ Börja packa
♥ Packa klart
♥ FLYTTA
♥ Checka in plejset

Jag kommer säkert komma på någon mer punkt till listan och då för jag bara in den! 

Örtagården, var är du?



En sillälskare i alla tider glömmer aldrig den sill som med smaken skulle kunna rädda vilken jul som helst. Så vad vore jul, påsk och midsommar utan denna vän?
  Varje gång sillen ska inhandlas tänds en gnista hopp (ibörjan var det mer men nu reduceras hoppet till endast en gnista). Jag letar mig fram snabbt och kommer till sillpallarna. Utan att lägga märke till den kyla som brukar bita i mina kinder vid just denna plats. Det är som om att något stort ska hända. Något som jag länge väntat på. Där kommer jag stå, ta upp sista exemplaret och mötas av evig lycka. Ju mer jag rotar i sillpallen inser jag den djupt bedrövade fakta och ropar förtvivlat: Örtagården, var är du?!?! Efter så många försök är det kanske kört, men jag vågar inte tro det. För varje gång jag öppnar kylen och ser efterträdarna tänker jag samma tanke: Var är Örtagårdssillen?
Hur kan man ta bort denna geniala smak ur ett sortiment? Jag kan inte tro att detta är möjligt. Något måste göras! Detta är steg ett!


Dumma efterträdare som inte håller måttet!<--- Dumma efterträdare som tror att dom är nått!