Framtiden på en tunn tråd

Det känns aningen overkligt att min framtid kan hänga på några få enkla handlingar. Det mest skrämmande är att jag än så länge inte kan påverka ett dugg.

Jag har skrivit klart ansökan till en skola i Stockholm samtidigt som jag tidigare sökt en utbildning på Högskolan Dalarna.
Det enda som gäller är att vänta på reslutat.

Urvalet i Stockholm sker av lämplighet. Vilket innebär att jag skickat in CV, personligt brev, motivering, arbetsintyg osv.
De kan alltdå ta upp min ansökan titta på den och på grund av nått livet stavfel lägga mig i "nej-högen". För så enkelt är det faktiskt!

Var är min framtid? Det har man så länge funderat över. Framtiden är ju alltid framför en. Egentligen kommer man aldrig möta sin framtid men jag ser min framtid som det som kommer efter gymnasiet.
När jag tagit studenten har jag ingen aning om var jag befinner mig på hösten. Jag vet att det finns alternativ men de är så olika och det går inte att undgå tankar kring detta.
Om jag flyttar till Falun, hur ser mitt liv ut där? Men om jag kommer in i Stockholm, vad händer då? Vilket alternativ är bäst? Hur påverkas mitt liv av dessa olika vägval?
Ja, för det är faktiskt ett vägskäl jag står inför. Om jag flyttar till Falun innebär det helt olika kontakter och kretsar. Jag kommer troligtvis göra min praktik i Falun och ofta får man sedan jobb där man haft sin praktik, vilket innebär att jag kanske är kvar i Falun längre än planerat...
Men kommer jag in i Stockholm innebär det då kontakter i Stockholm och ett framtida liv i huvudstaden(?)

Du förstår nog varför jag har dessa tankar. Jag ser det framför mig. Ett vägskäl där vägarna visar helt olika liv i helt olika miljöer. Och visst sägs det att man påverkas av den miljö man lever av? Kanske kommer jag påverkas på helt olika sätt och formas efter det. Intressant.

/ Linnéa