Idag har jag lärt mig läsa

"Idag har jag lärt mig läsa" var det första jag tänkte när mamma som vanligt frågade mig hur jag haft det i skolan. Hon brukar till och med fråga vad jag lärt mig. I vanliga fall är svaret på första frågan; "bra" och den andra; "inget". Men i dag sken jag upp när hon frågade. Jag kunde säga att jag lärt mig läsa. I alla dessa år har jag undanhållit min otroligt långsamma läshastighet.
Vi var på föreläsning i dag i skolan om studieteknik och senare om snabbläsningsteknik. Det var det bästa beslut jag kunnat göra den här dagen; att gå på den frivilliga föreläsningen om snabbläsningsteknik.

Jag höjde mitt OPM med 133%
OPM betyder alltså Ord Per Mintut. Med hjälp av den formeln kan vi räkna ut vår läshastighet.
I början av passet fick vi alltså ta reda på vår läshastighet och i slutet göra samma test. Det visade sig (inte för att skryta men) att min läshastighet ökade med 133% på den timmen. Detta på grund av några enkla instruktioner och massa träning som vetenskapligtbevisat fungerar.
Så här sitter man och tänker att man är helt värdelös på att läsa, men icke trodde man då att det gick att öva upp så snabbt. Han berättade att det ungefär tar en timme med koncentrerad träning för att lära sig tekniken, så jag är inte helt fullärd än hehe =P